Chlorellin – přírodní antibiotikum v řase chlorelle
Možná už jste slyšeli, že řasa chlorella má antibiotické účinky...
Ano, je to tak. Obsahuje
totiž přírodní antibiotikum chlorellin. Slůvko přírodní zde hraje velmi
významnou roli, protože na rozdíl od chemicky vyrobených antibiotik není možné
se jím předávkovat, tělo si na něj nevytváří rezistenci a nemusíme si ho nikam
chodit předepisovat :-) Při jeho konzumaci nedojde k likvidaci střevní mikroflóry,
ale naopak dochází k prebiotickému i probiotickému působení.
Pokud zařadíte chlorellu
do jídelníčku pravidelně, pracuje pro Vaše zdraví průběžně a nepřetržitě. Někdy
se ale stane, že při preventivním dávkování se přesto nějaká bakterie pomnoží.
V tomto případě je možné zvýšit na pár dní dávku chlorelly a je velká
šance, že si s těmito bakteriemi chlorellin poradí. Obecně platí, že pro
dosažení antibiotických účinků je potřeba zkonzumovat za den tolik tablet chlorelly,
kolik kg vážíme. Osvědčuje se také kombinace se zeleným ječmenem.
Boj s bakteriemi totiž podpoří i fakt, že jsou zelené
potraviny zásadotvorné a bakterie potřebují pro své množení kyselé prostředí.
Také obsažený chlorofyl má antibiotické účinky a enzymy v ječmeni urychlují hojení.
A zde je pár praktických příkladů a zkušeností, kde lze antibiotické účinky chlorelly využít:
- Ústní dutina - např. pro boj s opary, čepy či začínajícími kazy - zde doporučujeme chlorellu kousat
- Urologické a gynekologické záněty - jsou sice způsobeny kvasinkami, ale velmi často je doprovází také bakteriální infekce - kromě konzumace je možné v tomto případě zavést také čípky ze zelených potravin
- Streptokok - mám osobní zkušenost, že se mi v počátku konzumace zelených potravin stále vracel a lékaři mě chtěli poslat na penicilinové injekce. Naštěstí jsem to díky chlorelle zvládla a injekcím se vyhnula
- Hojení ran - bakterie hojení velmi často prodlužují. Zelené potraviny se v tomto případě dají využít jak vnitřně, tak i zevně formou obkladů či zásypu. (Jen pozor ječmen do "živé" rány hodně pálí, chlorella je v tomto případě mnohem šetrnější)
- Chronické
bakteriální infekce, na které klasická léčba nezabírá - dostalo se ke mě několik zkušeností, že po delší době konzumace zelených potravin tyto chronické problémy konečně odezněly
Pokud tedy s nějakými
bakteriemi bojujete nebo prostě s žádnými bojovat nechcete, zelené
potraviny jsou jistě užitečnou volbou...
Nezbývá mi než popřát všem krásné léto ve zdraví a kondici :-)
Marcela
V případě zájmu o kvalitní a čerstvé produkty si můžete bezplatně zřídit přístup do klientské sekce a objednávkového systému, který Vás k ničemu nezavazuje.
Můžete nás také kontaktovat.
Rádi vyřídíme Vaši objednávku a zodpovíme Vaše dotazy :-)