Zelené potraviny a antibiotika

07.09.2024
Zelené potraviny a antibiotika
Zelené potraviny a antibiotika

Překvapilo mě, že letos se hodně dětí (a vlastně i dospělých) potýkalo se zdravotními problémy ještě před začátkem školního roku. Aktuálně řádí hlavně angíny, což vede k nutnosti nasazení antibiotik. A proto dostáváme hodně otázek, zda je možné během užívání antibiotik konzumovat zelené potraviny.

Pokud je nutné užívat antibiotika, není důvod vzdávat se ječmene a chlorelly. Je však důležité dodržovat hodinový odstup mezi užitím antibiotik a konzumací zelených potravin. (To se mimochodem týká jakýchkoliv léků – věřím však, že to každý konzument zelených potravin ví). Kdyby se totiž potkaly ve střevech, mohlo by dojít ke snížení účinků léků, protože zelené potraviny čistí naše tělo od chemie.

I když jsou antibiotika účinná v boji proti bakteriálním infekcím, mají své vedlejší účinky, zejména na střevní mikroflóru. Proto je důležité myslet na vhodnou podporu organismu během i po léčbě antibiotiky. Ječmen a chlorella mohou v tomto ohledu sehrát klíčovou roli.

Antibiotika kromě škodlivých bakterií bohužel ničí i ty prospěšné, které obývají naše střeva. Zdravá střevní mikroflóra je zásadní pro správné fungování imunitního systému a trávení. Při narušení střevní mikroflóry dochází často k různým zažívacím problémům, oslabení imunity a může dojít k nerovnováze střevního prostředí. Z tohoto důvodu je doporučeno doplňovat laktobacily. Problémem však je, že v poškozených střevech laktobacily nemohou správně fungovat. Proto je vhodné podpořit jejich účinky i jinými prostředky – a právě zde je velice užitečná chlorella.

Chlorella napomáhá obnově střevní mikroflóry (působí prebioticky) a zároveň je pro ni účinnou potravou (tj. působí i probioticky). Pokud tedy konzumujete chlorellu, není nutné si v lékárně k antibiotikům dokupovat ještě drahé a často bohužel neúčinné laktobacily. A pokud už je máte, pomůže Vám chlorella, aby je Vaše tělo skutečně využilo.

Chlorella dále obsahuje přírodní antibiotikum chlorellin, které působí preventivně proti různým infekcím. To znamená, že pravidelná konzumace chlorelly může pomoci předcházet nemocem. Pokud však nemoc přece jen propukne, chlorella může podpořit léčbu a urychlit zotavení organismu.

Tip na angínu: cucání chlorelly

V případě onemocnění angínou doporučujeme chlorellu cucat. Tento způsob užití chlorelly může pomoci přímo v boji proti infekci v dutině ústní a v krku. Dejte si pod jazyk pár chlorell a až se rozpustí, doplňte další. Váš krk to jistě ocení…

Věřím a doufám, že tento tip nebudete muset použít, ale kdy přece jen, tak přeji, ať Vám pomůže.

Hodně zdraví a krásný podzim!

Marcela

V případě zájmu o kvalitní a čerstvé produkty si můžete bezplatně zřídit přístup do klientské sekce a objednávkového systému, který Vás k ničemu nezavazuje.

Nebo nás můžete kontaktovat.
Rádi vyřídíme Vaši objednávku a zodpovíme Vaše dotazy :-)