Milí přátelé zelených potravin,
vím, že jsem toto téma
již několikrát zmiňovala, ale mám potřebu se k němu znovu vrátit. Ač se totiž snažím
zprávy vybírat hodně selektivně, neumím se úplně schovat před médii. Takže na
mě stále někde útočí informace o chřipkových epidemiích a jiných nemocech. Ve
svém okolí mám také řadu lidí, které letos chřipky zasáhly opravdu hodně silně.
Věřím i faktu, že je to dáno uprchlíky, kteří si sebou přivezli "své"
bacily, na které my ale bohužel nejsme zvyklí a naše klasická léčba na ně
příliš nezabírá. Proto chci opět zdůraznit, že ideální je zaměřit se na
prevenci tj. posilovat organismus a imunitu dobrou stravou, pohybem a
psychikou, abychom nemuseli složitě řešit následky různých onemocnění. A když
nemoc přesto propukne, je třeba se zastavit. Vím, že je to někdy těžké, že do
práce člověk musí, ale je to pouze krátkozraký pohled. Když zdánlivě zvládneme
(pouze) příznaky onemocnění, přechozená nemoc se nám stejně uloží, záněty
zapouzdří a někdy v budoucnu nás zastaví mnohem důrazněji. A protože tomu se
chci vyhnout, jsem ráda, že jsem objevila jednoduché řešení a mohu se opřít o
zelené potraviny, které nám posilují imunitu soustavně!
A to už je pro dnešek vše. Těším se napísanou opět za měsíc,
Marcela